1-3 roky Príprava: 15 minút Varenie: 30 minút 1 biely jogurt 1 šálka oleja Celý recept 3 šálky múky 2 šálky cukru 3 vajíčka 100 g horkej čokolády ½ bal. kypriaceho prášku 1 bal. vanilkového cukru Postup rúru predhrejte na 200 °C. jogurt vylejte do veľkej misky. téglik od jogurtu môžete použiť ako odmerku. pridajte cukor, múku, olej, vajíčka, kypriaci prášok a vanilkový cukor. všetky ingrediencie mixujte, kým nebude zmes hladká. nalejte 1/3 zmesi do inej misky. čokoládu polámte na malé kúsky a roztopte vo vodnom kúpeli. keď sa čokoláda roztopí, pridajte ju do 1/3 zmesi, ktorú máte v samostatnej miske. na vymastený plech nalejte polovicu nečokoládovej zmesi. túto zmes pokryte vrstvou čokoládovej zmesi. Na záver nalejte zvyšok nečokoládovej zmesi. jemne pomiešajte vidličkou, aby ste dosiahli mramorový efekt.Pečte 30 min.Pred podávaním nechajte vychladnúť.