1-3 roky

Príprava: 15 minút

Varenie: 30 minút

  • 1 biely jogurt
  • 1 šálka oleja

Celý recept

  • 3 šálky múky
  • 2 šálky cukru
  • 3 vajíčka
  • 100 g horkej čokolády
  • ½ bal. kypriaceho prášku
  • 1 bal. vanilkového cukru

Postup

  • rúru predhrejte na 200 °C.
  • jogurt vylejte do veľkej misky.
  • téglik od jogurtu môžete použiť ako odmerku.
  • pridajte cukor, múku, olej, vajíčka, kypriaci prášok a vanilkový cukor.
  • všetky ingrediencie mixujte, kým nebude zmes hladká.
  • nalejte 1/3 zmesi do inej misky.
  • čokoládu polámte na malé kúsky a roztopte vo vodnom kúpeli.
  • keď sa čokoláda roztopí, pridajte ju do 1/3 zmesi, ktorú máte v samostatnej miske.
  • na vymastený plech nalejte polovicu nečokoládovej zmesi.
  • túto zmes pokryte vrstvou čokoládovej zmesi. Na záver nalejte zvyšok nečokoládovej zmesi.
  • jemne pomiešajte vidličkou, aby ste dosiahli mramorový efekt.Pečte 30 min.Pred podávaním nechajte vychladnúť.