1-3 roky

Príprava: 15 minút

Varenie: 20 minút

Celý recept

  • 40 g jahňacieho mäsa (stehno)
  • 80 g tekvice
  • 1 malý zemiak
  • 1 malý strúčik cesnaku
  • malé množstvo petržlenovej vňate
  • kúsok masla
  • ½ šálky mliečnej výživy na podporu rastu
  • štipka muškátového orieška

Postup

  • zemiak a tekvicu umyte, ošúpte a nakrájajte na malé kocky.
  • jahňacie mäso nakrájajte na malé kúsky.
  • v hrnci roztopte kúsok masla
  • pridajte neošúpaný strúčik cesnaku
  • cesnak nechajte zhnednúť (ochutí maslo) a potom ho odstráňte
  • pridajte zemiak, tekvicu, nasekanú petržlenovú vňať a kúsky mäsa
  • pravidelne miešajte
  • pridajte muškátový oriešok, ½ šálky vody a ½ šálky rozriedenej mliečnej výživy na podporu rastu.
  • prikryte a varte na miernom ohni cca 10 min
  • rozmixujte a podávajte.